Slovensko vstajanje v krempljih predatorjev in oblastnikov

lj-protest

Slovenska vstaja vstopa v tretji teden obstoja. Ob začetnem navdušenju tisočev ljudi nad Mariborsko vstajo, so se protesti hipoma razširili po vsej Sloveniji in se še naprej.

Kaj hitro smo bili priča pojavljanju raznih skupin z različnimi interesi, ki so skušala vstopati v prostore, ki so jih protesti pričeli odpirati. Bilo je tudi nekaj slabo prikritih poskusov prevlade v tem odprtem prostoru preko “kurirjev”. Ena izmed taktik oblasti oziroma samooklicanih “liderjev”, “glasnikov” slovenskih protestnikov je bil tudi primer v Ljubljani, ko je še vedno neindentificiran “Kričač”, “Vseljudska vstaja”… postavil 21. December kot dan “Vseslovenske ljudske vstaje”, “kurir” Lubej pa se je v medijih, očitno s pomočjo najetih PR agencij promoviral kot glasnika, govornika protestnikov. Ker je med protestniki kar nekaj takšnih, ki imajo izkušnje in informacije s podobnimi poskusi “ugrabljanja” v globalnih gibanjih, so se opozorila o teh nevarnostih in poskusih vse bolj širila in slika dogajanja v zaledju je postajala vse bolj razvidna.

Torej, Ljubljano je nekdo namenoma pacificiral do 21. Decembra, skoraj za štiri tedne, v tem času pa pisal programe, manifeste, deklaracije in se tudi pogajal, pogovarjal z oblastjo, še več, protest želi speljati po vseh pravnih predpisih, torej je to sedaj legalni protest (proslava?!) in ne ljudska Agora, skupščina. Se naivno šel pogajati s policijo o izpustitvi vse h priprtih (tudi tistih, ki so bili na protestih provokatorji), ne da bi vedeli, da to ni v pristojnosti policije.

Hkrati smo v tem času priča pojavljanja posameznikov, ki so povezani z oblastjo in jim ves čas svoje kariere nudijo usluge, a hkrati moledujejo, da bi radi bili del gibanja in bi s svojo strokovnostjo prispevali k njegovemu delovanju. Drugo kar zacementirajo postopek o volitvah novih oblastnikov izmed prisotnih protestnikov na dan 21. Decembra v Ljubljani, tretji kar določajo ustroj političnega in družbenega sistema v prihodnje…

Kdorkoli ima namene po tem, da bo skušal “ugrabiti” proteste, vstaje in gibanja, ki iz njih vznikajo, ga bodo doletele enake usode kot politične, ekonomske in druge elite.

Ljudje bodo sami vzpostavili svojo mrežo po Sloveniji, se med seboj sami pogovarjali in tudi oblikovali svoja stališča. A osnovno in temeljno je bilo že tisočkrat sporočeno. ODIDITE VSI, GOTOVI STE.

Zato bodo 21. Decembra po Sloveniji trgi in ulice Slovenskih mest polne, Ljubljana pa bo tokrat na Kongresnem trgu poslušala novodobne bodoče oblastnike, ki bodo sami sebi brali Manifeste, Deklaracije, programe itd. A upajmo, da bodo tam tudi ljudje, ki si ne bodo pustili “ugrabiti” svoje vstaje in bodo prevzeli pobudo in povedali DOSTI VAS IMAMO! ODIDITE TUDI VI.

Podobne poskuse “ugrabljanja” gibanj, vstaj smo v preteklem letu in pol lahko videli tudi drugod po svetu, a so ljudje vedno spregledali poskuse oblastnikov in novih povzpetnikov in to preprečili.

Tudi v Sloveniji bomo! Zato naj bodo slovenski trgi in ulice polne ljudi!

GOTOVI SO !

Prisotnost šteje-15o-OccupyLjubljana

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: