Uvodna izjava za 19. januar 2013

inter_solidarity

30. november 2012 http://athensantifa19jan.wordpress.com/author/antidoto17/

19. januarja bomo preplavili ulice Aten iz vsakega mesta in soseske v državi delavci in mladina z vseh delovnih mest, izobraževalnih in kulturnih ustanov. Zasedli bomo mesto z glasbo, pesmijo in govori, da bi zakričali, da nacisti niso dobrodošli, in da nas rasistična politika koncentracijskih taborišč, FRONTEX, ki jo vodi koalicijska vlada, in odrekanje državljanstva otrokom imigrantov spravlja v bes ravno toliko kot barbarski ukrepi, ki ženejo tisoče v brezposelnost.

Ne moremo tolerirati, da bogataši in vlada, ki seje revščino in pomanjkanje, vodi ljudi v samomor, pošilja brezdomce na čakanje v vrsti za juho v ljudski kuhinji, krivijo za krizo imigrante in iz njih delajo grešne kozle, tako kot je Hitler za vse krivil Jude. Ta politika je privedla do Dachaua in Auschwitza, do plinskih celic in krematorijev, do milijonov mrtvih Judov, Romov, komunistov in homoseksualcev, do mučeniških mest, ki so bila požgana, do življenj, ki so bila izgubljena v blokadah s strani “skupin za varnost” v krajih  Kalavryta, Kokkinia, Chortiati, Kontomari, Viano, Distomo in drugod.

Ne moremo sprejeti, da policija (ministra za javni red) Dendiasa napada stavke in demonstracije s tonami kemikalij in ponuja roko za sodelovanje skupinam za  napad neonacistične Zlate zore, organizira rasistične pogrome, v katerih zabada priseljence, uničuje trgovine in vdira v domove po soseskah. To je ista policija, ki zapira protestnike, kot je to storila v Solunu, kjer je celo mučila protifašistične protestnike motorističnih demonstracij. Gnusijo se nam vulgarni napadi na umetnike kot v primeru gledališča “Chitirion” in Denidasovo cenzuriranje novinarjev preko odpuščanja in kriminalizacija novinarskih razkritij.

Ne moremo mižati pred tisoči mrtvih priseljencev in beguncev, žensk in otrok, ki jih preganjajo varnostniki FRONTEXa. Zahtevamo prenehanje sramotnih koncentracijskih taborišč v nacističnem slogu in “čistilnih” operacij grške policije. Priseljenci potrebujejo legalizacijo in begunci potrebujejo azil, saj so žrtve imperialističnih vojn, diktatur in uničevalnih varčevalnih ukrepov IMF (Mednarodni denarni sklad).

Samaras je pohitel z novim zakonom, da bi otrokom imigrantov, ki so bili rojeni v tej državi, odvzel državljanstvo z odločitvijo Vrhovnega sodišča, ki je z njim delilo iste rasistične predsodke kot Nova demokracija in Zlata zora. Tisoči otrok, ki se izobražujejo v šolah, veljajo za nelegalne, ko dopolnijo 18 let in se od njih zahteva, da se vrnejo v državo njihovih staršev, v kateri še nikoli niso bili!

Zato se je v preteklih mesecih odvila protifašistična vstaja brez primere. 24. avgusta so tisoči priseljencev poslali sporočilo Dendiasu, da se ne bojijo policijskih “čistilnih” akcij, imenovanih “Xenois Zeus”. V vseh soseskah so se uprli rasističnim pogromom. 28. oktobra so učitelji, študentje in antifašisti pokazali, komu pripadajo ulice in poslali neonaciste Zlate zore v kanalizacijo. “Ne v parlamentu ne drugod, nacisti ven iz naših sosesk”, so kričali tisoči po Grčiji.

Pozivamo vse delavce in mlade, intelektualce in umetnike, sindikate, študentske organizacije, dijake, mestne svete, vse odbore za boj proti rasizmu in fašizmu, uporniške skupnosti, ljudske skupščine, da podprejo državne demonstracije v Atenah 19. januarja. V mestu, ki je poslalo najmočnejše sporočilo proti nacistični okupaciji in ki danes pošilja sporočilo upora proti memorandumom in Trojki, da nacisti niso zaželjeni – oni so rasistični morilci!

Pozivamo k mednarodni solidarnosti z atenskimi demonstracijami 19. januarja 2013 in k antifašističnim akcijam po celem svetu pred grškimi ambasadami.

Sobota, 19.1.2013, Atene, antifašistično mesto

Državni protest, Trg Omonia, 14.00

Koncert, trg Syntagma, 16.00

Sporoči s pesmijo…

Nacisti ven!

Ne koncentracijskim taboriščem!

Državljanstvo vsem otrokom priseljencev!

Pozivajo:

Združeno gibanje proti grožnji rasizma in fašizma (KEERFA),
Panhelenska federacija umetnikov in zabave (POTHA),
Intelektualci in umetniki,
Gledališče “EMPROS”,
Iniciativa “MAVILI” (umetniki),
Sindikat delavcev priseljencev,
Pakistanska skupnost Grčije,
Afghanistanska skupnost Grčije,
Odprta šola priseljencev iz Pireja,
Egipčanska skupnost,
Združenje afganistanskih beguncev v Grčiji,
Združenje iranskih političnih beguncev,
Združenje Sirijcev v Grčiji,
ASANTE (Afriški priseljenci v Grčiji),
Sindikati,
Lokalni sindikati učiteljev, Sindikati zdravstvenih delavcev,
Lokalni svetniki,
Študentske organizacije,
Dijaki

19j greece

PrisotnostŠteje-15o-OccupyLjubljana

Advertisements

One Comment to “Uvodna izjava za 19. januar 2013”

  1. Pretty element of content. I simply stumbled upon your website and in accession capital to say that I get actually loved account your weblog posts.
    Any way I’ll be subscribing on your feeds or even I fulfillment you get entry to persistently fast. forum

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: