Vzpostavljanje odprtih prostorov in samoorganizirane krajevne in četrtne skupnosti

ops_in_SAMOORGANIZIRANESKUP

O pomenu in vrstah grass-roots praks znotraj globalnih gibanj od Arabske pomladi do Indignados pa do Occupy smo večkrat govorili v kontaktnih oddajah na livestream kanalu, prav tako pa o tem govorili v svojih zapisih na socialnih omrežjih, kot realni alternativi vse bolj prodirajoči neoliberalni paradigmi, ki dobiva vse bolj vidne obrise tudi v Sloveniji.

Po vzoru španskih Indignados in Occupy so se mariborski aktivisti odločili, da bodo pričeli za vzpostavljanje alternativnih življenjskih svetov in uveljavljanje grass-roots praks, samoorganizirati krajevne in četrtne skupnosti v Mariboru.

Spletna stran: http://www.imz-maribor.org/

Brošura: http://www.scribd.com/doc/126702249/Brosura-Samoorganizirane-Krajevne-in-Cetrtne-Skupnosti

Že nekaj časa se podobni „zbori” oziroma „skupščine” odvijajo v dveh slovenskih mestih in zagotavljajo tkanje medsebojnih vezi z namenom artikuliranja realnih problemov in modelov reševanja v teh okoljih.

Na osnovi modela delovanja in artikulacije pogleda na organizacijo življenja v lokalnih skupnostih, bomo lahko prišli tudi do državnega nivoja, kjer bomo okrepili in vzpostavili civilno družbo, ki bo postala učinkovita politična oblika nadzora oblasti in artikulacije družbenih zahtev, ki jih oblast ne bo mogla več ignorirati oziroma zanemarjati.

Z uvajanjem teh ustvarjalnih in dolgoročnih korakov razvoja, bomo ljudje spreminjali naše ulice, četrti, krajevne skupnosti, mesta, državo in navsezadnje tudi svet.

PrisotnostŠteje-15o-OccupyLjubljana

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: