Poziv k akciji – Blockupy Frankfurt!

blockupyfrankfurt2013

Upor v srcu evropskega kriznega režima – 31. maj in 1. junij 2013

Blockupy ponovno poziva k evropskim dnevom protestov proti kriznemu režimu Evropske unije v Frankfurtu na Maini. 31. maja in 1. junija želimo ponesti upor proti politiki revščine nemške vlade in Trojke – ki jo sestavljajo ECB, Evropska komisija in Mednarodni denarni sklad – v enega od centrov vodenja evropske krize: na sedež Evropske centralne banke (ECB) in mnogih nemških bank in korporacij – profiterjev takšne politike.

Programi varčevanja in privatizacije, ki so bili vsiljeni južnim državam sveta že pred desetletji, zdaj prihajajo v Evropo. Nemška Agenda 2010 je bila samo arhetip tega, kar se trenutno posebej v južni Evropi uveljavlja na še bolj dramatičen način. Če se ne bomo branili, se bo to siromašenje še bolj povečevalo – tudi tu, v središču Evrope, se nadaljujejo rezi v socialne in demokratične pravice.  Ti ukrepi bodo zagotovili bogato izplačilo predvidenih donosov finančnih naložb, medtem ko naj bi “gospodarsko konkurenčnost” Nemčije in (osrednje) Evrope na kapitalističnem svetovnem trgu vzpodbudili s pomočjo nižanja stroškov in prekerizacijo dela.

Skupaj z ljudmi iz južne Evrope pravimo:”Ne dolgujemo, ne bomo plačali!” in se upiramo  rehabilitaciji kapitalizma na plečih tako delavcev kot  brezposelnih, upokojencev, priseljencev in mladih. Zavračamo kakršno koli sodelovanje z nemško politiko “reševanja” krize, ki nima zgolj katastrofalnih posledic za prebivalce južne Evrope, ampak tudi tu, kjer se socialna neenakost neprestano nadaljuje. Zato se borimo tudi proti nenehnemu slabšanju življenjskih in delovnih pogojev, ki je v teku in ki bo v bližnji prihodnosti še bolj drastično. Poleg tega so njeni učinki neenakomerno porazdeljeni glede na spol in s tem povečujejo neenakopravnost spolov. Pobude proti zvišanju najemnin, siromašenju lokalnih skupnosti, sistemskemu nadlegovanju brezposlenih, deportacijam priseljencev,  prisilnemu bivanju v begunskih centrih sprejemamo kot del nas samih.

Vedno znova se pojavljajo poskusi, da bi nas razdelili s trditvami kot “Grčiji smo plačali že dovolj”. Ukrepi niso rešili nobenega Grka, zagotovljen je bil samo donos za banke in korporacije. Zavračamo vse poskuse ščuvanja zaposlenih, brezposelnih in prekernih delavcev v Grčiji in Nemčiji, Italiji, na Portugalskem ali v kateri koli drugi državi drugega proti drugemu z uporabo takšnih nacionalističnih sloganov. Posebej se borimo proti (neo) fašističnim tendencam, pohodom in dogodkom. Nasprotujemo tudi vsaki obliki reakcionarne ali rasistične interpretacije krize, naj ta prihaja z “vrha ali z dna”, ne glede na to ali je usmerjena proti Židom, muslimanom ali Romom.

Smo del mednarodnih gibanj, ki se že več let zoperstavljajo napadu na naša življenja in našo prihodnost, borimo se za socialne pravice in alternative, ustvarjamo nove oblike organizacije  in solidarnostnega gospodarstva. Upiramo se avtoritarnemu izvajanju varčevalnih ukrepov, ki so v očitnem nasprotju z demokratičnimi načeli, in se zavzemamo za demokratizacijo vsakega aspekta življenja. Nasprotujemo vsiljevanju gospodarskih interesov preko vojn in orožja. Ne sprejemamo kapitalističnega gospodarskega modela, ki temelji na globalnem izkoriščanju, neizbežno povzroča revščino in socialno nepravičnost in sistematično uničuje naravo.

Naše proteste, našo državljansko neposlušnost in upor bomo prenesli v domovanje tistih, ki kujejo zaslužek na račun evropskega kriznega režima v Frankfurt na Maini. Ne bomo dovolili, da nas ustrahujejo ne policija ne sodna represija, ki se izvaja po celem svetu nad gibanji mnogih držav vključno z nami, temveč bomo odreagirali v mednarodni solidarnosti.

Svojo solidarnost izvajajmo proti politiki varčevalnega terorja! Naj bo jasno: ne bomo dovolili, da se kriza neprestano prenaša na ramena zaposlenih, brezposlenih, upokojencev, prekercev, študentov, beguncev in mnogih drugih – ne tu ne drugod. Dnevi protestov v Frankfurtu se tako povezujejo z lanskimi globalnimi protesti, spomladanskim protestom v Bruslju in drugod, prav tako pa tudi z gibanjem za Alter Summit v Atenah poleti 2013.

Demonstrirali bom proti politiki nemške vlade in veliki štiristrankarski koaliciji, proti politki ECB, Evropske komisije in IMF. Zablokirali bomo ECB. Zasedli bomo javne trge v gospodarski in finančni metropoli Frankfurt – mi smo Blockupy!

Demonstrirali bom proti politiki nemške vlade in veliki štiristrankarski koaliciji, proti politki ECB, Evropske komisije in IMF. Zablokirali bomo ECB. Zasedli bomo javne trge v gospodarski in finančni metropoli Frankfurt – mi smo Blockupy!
http://blockupy-frankfurt.org/en/call-for-action/

Več o Blockupy v Power Point prezentaciji:

https://skydrive.live.com/view.aspx?Bsrc=Share&Bpub=SDX.SkyDrive&resid=680B3138EE3D9574!122&cid=680b3138ee3d9574&app=PowerPoint&authkey=!AnnsXgZhGwmWlq0

*Blockupy je vsenemška zveza, v kateri sodelujejo številne skupine in posamični aktivisti. Dejavni smo v različnih družbenih in političnih skupnostih in usmeritvah. Trenutno sodelujejo: aktivisti Attac, sindikati, protirasistične zveze, stranke kot “Die Linke”, aktivisti Occupy, iniciative brezposlenih, študentske skupine, North-South, mirovniške in ekološke iniciative, the leftyouth [‘solid], the green youth, tako kot tudi radikalna levičarska združenja Interventionist Left in Ums Ganze!-Alliance.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: