Poročila ekip s terena/Report of groups from terrain, 28.10.2015 #RefugeeSlo

Poročilo s terena, 28. 10. 2015
Report from the field (English below) ‪#‎Vrhnika‬ / ‪#‎Logatec‬

+++ #Vrhnika +++

Danes je na Vrhniko prišlo okoli 20 avtobusov. Zasedli so skoraj vse kapacitete ene stavbe (vojašnice), ljudje so dobili prigrizke in v vrstah čakali na obleke in obutev. Prostovoljci so skavti, taborniki, gasilci (civilna zaščita) …
Proces sprejemanja ljudi je bil dokaj dobro organiziran, odnos organizacij pa je zelo nehuman – na primer, mala punčka je imela zdravstvene težave, redar pa jo je odslovil z besedami, da nimajo časa za njo.
Glede infrastrukture – ni WIFI-ja, ni tušev, kaj šele tople vode. Zunaj je bilo nekaj pip z mrzlo vodo, kjer so se le za silo lahko umili, saj so bili na pogled vsem.

+++ #Logatec +++
V Logatcu so pripravljeni in trenutno čakajo na 4 avtobuse, ki naj bi prišli okoli pol treh zjutraj. Sanitarije so v primerjavi z Vrhniko mnogo bolje urejene, na voljo so tudi tuši.

‪#‎RefugeeSlo‬ ‪#‎RefugeesWelcome‬ ‪#‎OpenBorders‬

—————————————- English ————————————–

+++ #Vrhnika +++

Today around 20 buses arrived to Vrhnika. They occupied almost every capacity of the building (military barracks). People received some snacks and were waiting in lines for clothes and shoes. There are scouts and firemen (civil protection) volunteering.
The process of admission is quite well organized, but the attitude of organizations is very inhumane – for example, a little girl was ill and a security man told her that they have no time for her.
About infrastructure – there is no wifi, no showers, no hot water. Outside there were some taps with cold water, where they could freshen up just a bit, since there was no intimate space.

+++ #Logatec +++

They are ready to accept 4 buses of people, which are expected at around 2:30 am. Rest rooms are taken cared of much better than in Brežice, there are also showers available.

#RefugeeSlo #RefugeesWelcome #OpenBorders

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: