O prisotnost šteje

MIRNA REVOLUCIJA SE JE ŽE ZAČELA. ČAS JE, DA ZAHTEVAMO PRAVO DEMOKRACIJO! ČAS JE, DA SE ORGANIZIRAMO IN ZAČNEMO GOVORITI O REŠITVAH IN PREDLOGIH NA GLOBALNI RAVNI!

Sedaj je naš čas! Sedaj je čas, da razbijemo zid skepticizma in vdanosti. Sedaj je čas, da se osvobodimo logike pritoževanj, ogorčenja in propagande.

Ne zastopa nas nobena politična stranka, združenje ali sindikati. Prav tako si tega
ne želimo, ker vsi in vsak izmed nas lahko govori v lastnem imenu. Skupaj hočemo oblikovati in ustvariti svet, kjer imajo ljudje, ostala živa bitja in narava prednost pred ekonomskimi interesi. Hočemo oblikovati in zgraditi najboljši možen svet. Skupaj to lahko storimo in tudi bomo. Brez strahu.

Prve iskre so začele preskakovati v arabskih državah, kjer je na tisoče ljudi prevzelo ulice in trge in spomnilo njihove vlade, v čigavih rokah dejansko je moč. Sledili so Islandci, ki so si na zavzetih ulicah izmenjevali mnenja in se odločali o skupni prihodnosti. Kmalu zatem so Španci zasedli soseske, kraje in mesta. Sedaj se plamen širi preko Francije, Grčije, Portugalske, Italije, vse do Turčije in kriki mirnih demonstrantov odmevajo po vsej Ameriki in Aziji, kjer nastajajo številna nova gibanja. Le globalna revolucija se lahko sooči z globalnimi problemi. Napočil je čas, da si povrnemo dostojanstvo, da spregovorimo, da se osvobodimo in dvignemo pogled v nebo!

To je poziv k Globalni revoluciji, 15.oktobra. To je poziv prebivalcem sveta, da mirno zavzamejo trge in odprejo prostor javni razpravi med ljudmi, da izkažejo NESTRINJANJE z nepravično delitvijo sveta na revne in bogate, s kapitalističnim sistemom, privatizacijo naravnih virov, zdravstva, kulture itd., z nehumanostjo do držav 3.sveta, z nehumanim ravnanjem do ostalih živih bitij našega planeta in izkažejo NESTRINJANJE z vsemi današnjimi t.i. »legitimnimi ravnanji«. Legitimnost je v rokah najbolj privilegiranih!

To je poziv za ljudi, ki imajo pogumno srce. To je poziv za ljudi, ki si želijo boljšega sveta. To je poziv za ljudi, ki imajo vero v ljubezen, pravičnost in poštenost!

DOGODEK SE JE 15. OKTOBRA 2011 ODVIJAL PO CELEM SVETU. POSKRBELI SMO, DA JE TUDI SLOVENIJA NA SEZNAMU DRŽAV ŽELENIH SPREMEMB. PROTEST NA KONGRESNEM TRGU JE BIL MIREN!

NAMEN: nobenega programa, koncerta ipd. POKAZALI SMO NESTRINJANJE S SVOJO PRISOTNOSTJO. TAM SMO BILI, KER JE BIL ČAS.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: